Powered By Blogger

marți, 22 noiembrie 2011

Nu risipesti, nu duci lipsa

Aceasta lista de alimente arata cantitatea medie de hrana cumparata si risipita in Statele Unite de o persoana pe parcursul unui an.
Fructe proaspete- Cumparate-35 kg
                             Risipite-10 kg
Legume proaspete-Cumparate-59 kg
                              Risipite- 18 kg
Lapte-76 kg

          15 kg
Unt- 2 kg

        0.3 kg
Carne de pasare- 32 kg

                            12 kg
Cereale- 78 kg

               16 kg
Oua- 12 kg

          2 kg


Sfaturi:

1.Ajustarea dietei
          Mai putina carne poate insemna mai multa hrana. Soia, de exemplu, asigura la hectar o cantitate de proteine de pana la 15 ori mai mare decat terenul rezervat pentru productia de carne, potrivit Laboratorului American de cercetare a Soiei.
*2.Intensificarea cercetarilor
          Productia globala de cereale nu creste suficient de repede, iar oamenii de stiinta avertizeaza ca o ciuperca ar putea ameninta graul comercial. Insa cercetarea in domeniul agricol s-a concentrat mai putin pe productivitate.
3.Reducerea risipei
          Aproape jumatate dintre recoltele lumii dispar "intre recoltare si consum" - spune Institutul International al Apei, din Stockholm. Risipa, transformarea in furaje si comportamentul de consum au toate 8un rol in aceasta disparitie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu