Aceasta lista de alimente arata cantitatea medie de hrana cumparata si risipita in Statele Unite de o persoana pe parcursul unui an.
Fructe proaspete- Cumparate-35 kg
Risipite-10 kg
Legume proaspete-Cumparate-59 kg
Risipite- 18 kg
Lapte-76 kg
15 kg
Unt- 2 kg
0.3 kg
Carne de pasare- 32 kg
12 kg
Cereale- 78 kg
16 kg
Oua- 12 kg
2 kg
Sfaturi:
1.Ajustarea dietei
Mai putina carne poate insemna mai multa hrana. Soia, de exemplu, asigura la hectar o cantitate de proteine de pana la 15 ori mai mare decat terenul rezervat pentru productia de carne, potrivit Laboratorului American de cercetare a Soiei.
*2.Intensificarea cercetarilor
Productia globala de cereale nu creste suficient de repede, iar oamenii de stiinta avertizeaza ca o ciuperca ar putea ameninta graul comercial. Insa cercetarea in domeniul agricol s-a concentrat mai putin pe productivitate.
3.Reducerea risipei
Aproape jumatate dintre recoltele lumii dispar "intre recoltare si consum" - spune Institutul International al Apei, din Stockholm. Risipa, transformarea in furaje si comportamentul de consum au toate 8un rol in aceasta disparitie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu